Startpagina Hoe kiest u een interactief scherm ?

Hoe kiest u een interactief scherm ?

Infraroodtechnologie, Android, HD, UHD 4K, OPS...

Niet makkelijk om de weg te vinden tussen al deze ingewikkelde termen. We hebben de vragen die het vaakst door onze klanten werden gesteld tijdens deaankoop van een interactief scherm opgelijst.

Ons doel is om u te helpen om uw behoeften te definiëren om vervolgens het interactieve scherm te kiezen dat het best is aangepast aan uw behoeften.

touchscreen UHD
Wat is een interactief scherm ?
Hetinteractieve scherm is een touchscreen monitor die u laat communiceren met een externe computer, het ingebouwde Android-systeem, of zelfs met een interne pc (OPS). De beste manier om de interactieve schermen onder Android te beschrijven, is door te denken aan een gigantisch tactiel tablet.

Het touchscreen multi-touch is erg handig voor het onderwijs en voor bedrijven.

Tijdens opleidingen / in het klaslokaal : het interactieve scherm maakt het mogelijk om de cursus te verrijken met multimedia-inhoud (afbeeldingen, interactieve documenten, video‘s, internet...), om de samenwerking te vergemakkelijken en de aandacht evenals de deelname van studenten in de klas te verbeteren.

Binnen een bedrijf : het touchscreen is ideaal voor vergaderingen ter plaatse of op afstand, om een verslag bij te houden van de vergaderingen en de samenwerking te verbeteren.
Waarom een Android-touchscreen ?
Het tactiele tablet en de smartphone zijn referenties op het gebied van interactiviteit, gezien ze vrijwel volledig intuïtief werken. Het Android besturingssysteem wordt wereldwijd het meest gebruikt, en is daardoor ideaal voor een interactief scherm dat zowel kan worden gebruikt door docenten, studenten, professionals, opleiders...

Onze interactieve schermen Android zijn het equivalent van gigantische en verbonden tactiele tablets : intuïtief, responsief en makkelijk te gebruiken.
Creëert Android een risico in termen van veiligheid voor het interactieve scherm?
Nee, Android en Windows zijn geïsoleerd en wisselen geen gegevens uit, geen enkel risico dat het interactieve scherm geïnfecteerd zou geraken. Daarnaast hebben we een veilige omgeving van applicaties gecreëerd, om u op een veilige manier applicaties aan te bieden op SpeechiStore, en dit geldt ook voor CleverStore. Alles is gecontroleerd, getest en vervolgens toegevoegd.
Welke applicaties zijn al aanwezig op de interactieve touchscreens onder Android? Hoe kan men er toevoegen ?
Beide reeksen interactieve schermen, SpeechiTouch en CleverTouch, beschikken over een eigen applicatie-winkel : respectievelijk SpeechiStore en CleverStore. De applicaties werden geselecteerd en getest vooraleer ze werden geïntegreerd, om u gratis apps te kunnen leveren, met een educatief en/of collaboratief belang en zonder reclame.

Er zijn in de twee winkels verschillende applicaties, variërend van klassieke hulpprogramma‘s tot meer specifieke applicaties, bijvoorbeeld gewijd aan specifiek cursusmateriaal. Enkele voorbeelden van applicaties :
  • Hulpprogramma's : Adobe Acrobat, OneDrive, VLC, Flickr…
  • Samenwerkingsinstrumenten : Dropbox, eBeam Scrapbook, TeamViewer, Je Lève La Main, TrueConf
  • Materie : Wiskunde (GeoGebra…), Frans (Le Conjugueur), Talen (Babbel, Verbes Irreguliers…), Kunst (IVisit 360)…
  • Educatieve middelen : Wikipedia, Gallica…
Om applicaties toe te voegen op uw scherm SpeechiTouch, kunt u ons uw ideeën toesturen via dit formulier.
Hoeveel mensen kunnen gelijktijdig een touchscreen SpeechiTouch gebruiken ?
Onze touchscreens ondersteunen maximaal 10 gelijktijdige contactpunten. Daardoor kunt u het scherm gebruiken met uw 10 vingers voor optimale interactiviteit, maar ook met verschillende personen.
Hoe kiest u de afmeting van een touchscreen ?
taille
De meest terugkerende vraag betreft de keuze van de afmeting van het touchscreen.

Volgens een studie zal een multi-touch scherm van 84“, goed geplaatst in een klas van 35 studenten goed leesbaar zijn door 100% van de studenten.

Het onderstaande diagram toont u welke interactieve schermgrootte het meest geschikt is volgens de afstand tussen het publiek en het touchscreen.
Wat is het verschil tussen de resoluties Full HD en UHD ?
Onze touchscreens zijn beschikbaar in de resolutie Full HD (1920x1080) en UHD of 4K (3840x2160 pixels).

De resolutie wordt bepaald door het totale aantal pixels in een scherm. Hoe groter het aantal pixels, des te hoger de beeldkwaliteit.
Zijn interactieve touchscreens sterk genoeg om gebruikt te worden in scholen, in een winkelcentrum ?
Ja. Alle onze touchscreens zijn uitgerust met interactieve ledschermen van grote Koreaanse merken als LG, Samsung... Deze schermen zijn ingedeeld in categorie A, wat overeenkomt met een industriële kwaliteit, wat betekent dat ze van betere kwaliteit zijn dan de schermen voor het "grote publiek" (of afkomstig uit China).

Bovendien werden alle interactieve schermen verhard zodat ze kunnen worden gebruikt in drukke plaatsen zoals scholen, lobby‘s, toonzalen...

Dit werd mogelijk gemaakt dankzij twee belangrijke toevoegingen :
- een uiterst robuust frame rond het interactieve scherm met als doel het scherm te beschermen tegen schokken en vervormingen, dat tegelijkertijd de infraroodsensoren beschermt, die werden geïntegreerd in het touchscreen.
- een plaat in gehard glas van 4 mm boven het multi-touch scherm geplaatst.
Wat is een OPS ?
Een PC-OPS is een kleine computer geïntegreerd in de rand van het scherm. Het maakt het scherm autonoom onder Windows.

Wij stellen u voor om uw interactieve scherm volledig intelligent en autonoom te maken onder Windows door de integratie van een computer (OPS-technologie) op het scherm. De installatie van het touchscreen is elegant, u heeft geen enkele extra kabel nodig.

De resolutie van een PC-OPS is aangepast aan het betrokken touchscreen (HD of UHD)
Hoe lang geldt de garantie van de touchscreens ?
Alle interactieve schermen beschikken over een garantie van 3 jaar. U kunt uw gemoedsrust uitbreiden tot 5 jaar met een verlenging van de garantie.
showroom

Ontdek de interactieve schermen in onze showroom

Wij ontvangen u op afspraak om onze interactieve schermen die uitgestald staan in onze magnifieke showroom te ontdekken en te testen. U kunt er ook onze andere interactieve oplossingen ontdekken en uitproberen zoals de interactieve projectoren , de interactieve whiteboards (TBI) , de documentviewers of online stemkastjes « Ik Steek De Hand Op ».

Ontdek de showroom